Zeci de elevi din Iaşi au primit o lecţie de istorie pe cât de interesantă, pe atât de inedită. Şi asta pentru că s-a desfăşurat într-un cimitir. O mulţime de personalităţi marcante sunt înhumate în Cimitirul Eternitatea din capitala Moldovei, aşa că Irina Tacu, o tânără pasionată de turism, a organizat un tur al necropolei.

În data de 13 noiembrie 1914, la doar 42 de ani, poetul Dimitrie Anghel se despărțea pentru totdeauna de grădina cu flori despre care scrisese plin de fantezie întreaga viață. Poet, prozator și traducător înzestrat, cu o voce artistică unică în epocă şi în ansamblul literaturii române, „poet al florilor, al dragostei și al mării, el se remarcă prin sensibilitate delicată, fantezie sclipitoare, rafinament intelectual și muzicalitate.” (M.Dragomirescu)
Ce frumos e versul lui Dimitrie Anghel… „Miresme dulci de flori mă-mbată și mă alintă gânduri blânde … Ce iertător și bun ți-e gândul, în preajma florilor plăpânde! Râd în grămadă: flori de nalbă și albe flori de mărgărint, De parc-ar fi căzut pe straturi un stol de fluturi de argint.” (În grădină – Dimitrie Anghel)

123 de ani de la nașterea actorului MILUȚĂ GHEORGHIU (n. 2 octombrie 1897, Iași — d. 10 decembrie 1971, București)

George Matei Cantacuzino (1899, Viena -1960, Iaşi) a fost o personalitate complexă, în acelaşi timp artist, arhitect, scriitor, pictor, filosof şi profesor universitar. Prin filierele paternă şi maternă şi, mai tirziu, din partea soţiei, s-a înrudit cu o serie de personalităţi marcante precum Martha Bibescu, domnitorul Barbu Dimitrie Ştirbey, Nicolae Ghika-Budeşti şi cu pictorii Theodor Pallady, Puvis de Chavannes şi Theodore Chasseriau

TeleM aproape de ieseni prin promovarea proiectului „Turist in orasul meu”organizat de catre Irina si Andreea Tacu

„Ce imens roman închide în el un cimitir… O carte mare și plină de învățăminte este cimitirul; dar câți sunt cei care știu să-i răsfoiască filele?” Pr. N. Hodoroabă. Vă invit să deschidem împreună acest roman și să ne oprim la paginile dedicate marilor scriitori, primari, profesori, artiști, inventatori.

Fiind rasfatati de o prima jumatate a lui brumar calda si senina, ne-am indeplinit o dorinta mai veche de a realiza un periplu al caselor memoriale pentru a aduce in atentia iubitorilor de Iasi cateva din figurile de aur ale orasului. Acesta dorinta s-a concretizat prin organizarea a doua tururi ghidate unul pietonal, iar celalalt pe biciclete.

n dorinta de a face cunoscut Targu’ Iesilor, in primul rand locuitorilor sai, dar si celor calatori prin acest oras, am organizat in data de 13 septembrie 2017 un nou tur pietonal ghidat

Sărbătoarea ghidului de turism în Iași prin obiectivul TVR Iași!- 24.02.2024!